miercuri, 4 martie 2009

Unde mergi la bai?

Statiunea Vatra Dornei, unde se gasesc ape minerale clorurate-sodice si carbogazoase, este cunoscuta pentru tratamentele bolilor de inima. In aceasta statiune se trateaza insa si pacientii cu afectiuni ginecologice sau digestive.
Procedurile folosite sunt baile cu ape minerale, impachetarile cu parafina si gimnastica recuperatorie, pentru cei care au probleme cu spatele sau au suferit un accident.

Astmul si afectiunile ORL se pot trata la Baile Govora, o statiune cunoscuta pentru izvoarele de ape clorurate-sodice, iodurate, bromurate, sulfuroase si slab bicarbonate si pentru namolul mineral. Procedurile folosite sunt: baile calde cu ape minerale ori cu esenta de brad si impachetarile cu namol cald.

La Sovata apele clorurate-sodice sunt recunoscute pentru beneficiile lor in tratarea afectiunilor ginecologice.
Baile calde si aplicatiile cu namol cald se mai folosesc pentru afectiunile reumatice degenerative, inflamatorii si articulare, dar si pentru leziunile posttraumatice.

Pentru tratarea reumatismului sunt recomandate Baile Herculane, unde se gasesc ape minerale
clorurate-sodice, bicarbonate si usor sulfuroase. Si in aceasta statiune se mai pot trata afectiunile ginecologice sau cele ale sistemului nervos periferic. La Herculane se mai pot face acupunctura si electroterapie.
Sangeorz Bai si Baile Olanesti sunt indicate mai ales pentru tratarea bolilor digestive.
Factorii de cura sunt apele minerale carbogazoase, bicarbonate, clorurate, sodice, magneziene, slab bromurate si iodate. Pe langa afectiunile tubului digestiv, aici se mai trateaza bolile hepatobiliare si cele de nutritie sau de metabolism ( diabet, obezitate).

Afectiunile sistemului nervos (nevrozele pot fi tratate in statiunea Sinaia. Curele in aceasta localitate sunt benefice datorita bioclimatului si aerul lipsit de pulberi si de alergeni, bogat in radiatii ultraviolete. In aceasta statiune se mai pot trata si bolile endocrinologice, dar si cele reumatismale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu