marți, 24 martie 2009

6 plante impotriva migrenei

Cauzele aparitiei migrenei pot fi multiple, de la tulburari endocrine si boli ale sistemului nervos, pana la instalarea ciclului menstrual, stresul emotional sau somnul in exces. Migrenele se pot manifesta la orice varsta, dar apar de obicei intre 1o-40 de ani, rarindu-si si frecventa dupa 50 de ani. Simptomele variaza de la o persoana la alta sau de la o criza la alta, dar, de cele mai multe ori, se mainifesta prin dureri insuportabile de cap, stari de greata sau chiar turbulari de vedere.
Plantele ne sar in ajutor
O vizita la medic pentru diagnosticare este intotdeauna bine venita.
Sfat:
Pentru iesirea din criza se recomanda repaus la pat, evitarea mirosurilor neplacute, a luminii puternice, aplicarea de comprese reci pe zonele dureroase, somn odihnitor.
Pe langa medicamentele recomandate de acesta, se pot lua in calcul si minunatele plante medicinale care ne sunt de mare ajutor. Lunga lista de prieteni din natura cuprinde urmatoarele nume:
Anasonul - folosit sub forma de infuzie, ulei volatil sau tinctura( cate 10 picaturi pe zi).












Levantica - se face un masaj usor al tamplelor cu tinctura de levantica sau, sub forma de infuzie, se beau doua cani pe zi, fiind recomandata mai ales celor care au migrene aparute pe fond nervos.
Musetelul - se inghite o jumatate de lingurita cu pulbere de planta, la o ora sau doua dupa masa




Sunatoarea - se beau cate 4-5 picaturi de tinctura, de trei ori pe zi, fiind bine venita in cazurile in care migrena este complicata si de catre aparitia crizelor biliare.



Valeriana- tinctura din radacina de planta se consuma de trei ori pe zi, cate 10 picaturi. Are un efect calmant si sedativ asupra sistemului nervos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu