duminică, 22 martie 2009

Sinuzita .Leacuri la minut


Frigul si umezeala sunt factori declansatori pentru cateva boli'' sezoniere''. Printre ele se afla si sinuzita.
Odata cu venirea toamnei, organismul este prins pe picior gresit de variatiile de temperatura, iar virusii profita de imunitatea scazuta. Una dintre afectiunile intalnite in aceasta perioada este sinuzita, care se manifesta prin inflamarea mucoasei nazale si a sinusurilor, a cavitatilor din spatele ochillor, obrajilor sau a nasului.
Cum se manifesta
Una dintre primele simptome este infundarea nasului, care nu dispare curand, ci se accentueaza. Urmeaza durerea la nivelul obrajiilor, sprancenelor, in jurul orbitelor ochilor si in cresterea capului, respiratia urat mirositoare, lipsa poftei de mancare, febra sau secretiile colorate care se scurg din nas. Este important de stiut ca in astfel de cazuri o vizita la medic devine o necesitate.
Tratamente la indemana
Medicul este singurul in masura sa diagnosticheze afectiunea si sa prescrie medicamente potrivite, exista insa plante medicinale ce grabesc vindecarea si calmeaza simptomele bolii.
- Pentru inhalatii, foloseste infuzia din musetel, salvie, coada calului sau muguri de pin.
- Pune pe frunte si pe obrajii cataplasme din foi de varza zdrobite.
In plus, pune in fiecare nara cate 2 picaturi de suc de varza.
- Aplica pe frunte cartofi rasi si cataplasme cu terci de radacina de tataneasca pe sinusuri.
- Piseaza un catel de usturoi, amesteca-l cu 2 linguri cu otet de mere si 3 cani cu apa clocotita, apoi fa inhalatii cu acest preparat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu