miercuri, 4 martie 2009



Ce sunt caloriile?
Termenul de “calorie” este folosit pentru a cataloga unitatea energetica continuta de alimente. Unele alimente, precum untul sau uleiul vegetal, contin multe calorii, prin urmare iti dau multa energie. Altele, cum sunt telina si castravetele au mult mai putine calorii. De exemplu, o lingura de ulei de masline iti ofera de zece ori mai multa energie decat o lingura de telina rasa. Dar cand organismului tau ii este oferita mai multa energie decat poate consuma, acesta o transforma in grasime.
Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate
Retete Culinare Romanesti iti ofera posibilitatea de a calcula cantitatea de calorii cuprinse intr-un numar important de alimente de baza si suplimentare, instrument util in organizarea de meniuri culinare, dupa propriul regim de viata, sezon si apetit gastronomic.
Iti poti astfel crea cu usurinta un nou meniu culinar si calcula numarul total de calorii cuprinse (variabil in functie de gramaj), urmand ca ulterior sa iti alegi oricate retete culinare romanesti doresti, preparate din alimentele tale preferate si in functie de cantitatea totala de proteine inglobata.
Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Propriile tale meniuri culinare vor fi cu mult mai eficiente si mai nutritive daca iei in considerare atat numarul Indicator al Masei Corporale cat si Rata Metabolica de Baza. Calculeaza-ti aceste doua valori si organizeaza-ti un meniu culinar sanatos si nutritiv, in functie de rezultatele obtinute, apoi viziteaza colectia noastra de retete culinare romanesti si internationale si prepara oricare sortiment gastronomic ti se pare mai gustos si mai potrivit pentru tipul tau de regim de viata si de alimentatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu