miercuri, 25 martie 2009

Primele simptome ca esti insarcinata


Daca vrei sa afli care sunt primele simptome care te anunta ca esti insarcinata, noi iti vom prezenta in acest material cele mai frecvente semne care apar atunci cand vei deveni mamica.


Daca multe dintre femeile insarcinate nu prezinta intocmai multe dintre senzatiile prezente la o gravida, un semn este insa intalnit la toate viitoarele mame: lipsa menstruatiei. Se poate intampla in unele cazuri ca in primele doua luni de sarcina sa existe sangerari care sa fie interpretate drept menstruatie. Menstrele sunt in aceste cazuri mult reduse, iar daca fenomenul este asociat cu cresterea sanilor, un test de sarcina poate rezolva incertitudinea.

Daca ai ramas insarcinata, in primul trimestru te poti confrunta cu greturi, varsaturi, ameteli, lipsa poftei de mancare. Sunt gravide care nu mai suporta unele feluri de mancare, mirosul de tutun, arome si parfumuri. De foarte multe ori in primele saptamani de sarcina femeile pierd cateva kilograme, tocmai datorita acestor transformari care au loc in organismul lor.

De cele mai multe ori femeia insarcinata se confrunta cu lipsa poftei de mancare, dar exista si cazuri in care apare o senzatie exagerata de foame, ceea ce duce la multe kilograme in plus.

La inceput pot exista unele semne de intrebare, insa pe parcursul inaintarii sarcinii uterul se dezvolta iar abdomenul se mareste. Atunci cand fatul ajunge la varsta de 18 saptamani mama incepe sa-l simta, ceea ce face ca orice indoiala sa fie spulberata.

Orice simptom care vesteste o posibila sarcina trebuie sa va faca sa va prezentati la medicul specialist pentru un consult riguros, deoarece multe dintre senzatiile si fenomenele care apar in primele luni, pot fi alarme false. Pe de alta parte cu cat vei sti din timp de prezenta sarcinii, cu atat este mai bine. Va urma o monitorizare atenta si astfel scad riscurile apritiei unor complicatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu