vineri, 27 martie 2009

Masti cosmetice pentru tenul cu pete


Mastile cosmetice preparate in casa din produse naturale, proaspete, au efecte dintre cele mai bune in cazul problemelor legate de tenul cu pete. Petele nu apar ca urmare a unei boli, ci au alte cauze ce tin de regula de unele modificari hormonale, cum ar fi cele din timpul sarcinii, cele de la varsta menopauzei, sau pot fi cauzate de expunerea la soare fara a tine cont de intervalul orar la care acest lucru trebuie facut.
Acoperirea petelor si uniformizarea culorii tenului se poate face folosindu-va de produse cosmetice precum pudra si fondul de ten, insa petele vor fi doar estompate. Pentru a scapa de aceasta problema inestetica trebuie sa incepeti un tratament bazat pe aplicarea unor masti cosmetice foarte eficiente.
Una dintre cele mai bune si eficiente masti intr-o astfel de problema estetica este masca pe baza de tarate de grau. Masca se prepara din o lingura cu varf de tarate, o lingura de argila, verdeata tocata foarte marunt (patrunje, marar) si apa cat sa obtineti o pasta omogena. Amestecul astfel format este aplicat pe fata seara inainte de culcare si se tine cam 15 minute. Se indeparteaza cu ajutorulul unui burete si cu apa calduta.
O alta masca foarte buna este cea pe baza de castravete,ceapa si ulei de masline. Castravetele se rade foarte fin, din ceapa se foloseste sucul (o lingura) si pentru a omogeniza cele doua ingredinte se adauga o lingura de ulei de masline. Masca se aplica seara, se tine cam 20 de minute, si se indeparteaza cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu