duminică, 29 martie 2009

Bai de aburi pentru ingrijirea tenului


Un remediu la indemana pentru ingrijirea tenului si pentru a-l rasfata dupa o zi friguroasa sunt baile de aburi. In anotimpul rece tenul este agresat de frigul de afara dar ceea ce ii dauneaza cel mai mult sunt trecerile brusce de la caldura la ger. Fara indoiala tenul sufera si devine lipsit de viata, palid, iar pielea pielea incepe sa se descuameze. Daca nu il ingrijiti asa cum trebuie, toti factorii externi vor lasa urme care vor imbatrani tenul mult mai devreme.

Pe langa demachierea, curatarea si hidratarea obisnuita de fiecare zi, tenul are nevoie in aceasta perioada de mai mult si anume de o curatare in profunzime care il va tonifia si ii va da prospetime. Baile de abur reusesc sa remedieze problemele si folosindu-va de plante uscate si uleiuri aromate veti face ca tenul sa radieze de sanatate.

Pentru a face acest tratament cosmetic aveti nevoie de un vas cat mai larg, de plante medicinale, arome relaxante si de un prosop gros din bumbac. Aduceti apa la fiebere, adaugati plantele, lasati sa infuzez doua trei minute, si avand un prosop pe cap asezati-va cat mai aproape de vasul cu aburi. Atentie insa ca aburii sa nu fie foarte fierbinti.

In functie de tipul de ten poti alege plantele care au efectul cel mai bun asupra pielii. Pentru tenul uscat apelati la un mestec de galbenele si tei, pentru tenul gras dar si pentu cel mixt salvia si sunatoarea sunt cele mai bune, iar pentru un ten acneic musetelul este cel mai recomandat. Pentru un efect relaxant folositi uleiuri aromate de mandarine, levantica, jojoba, ylang-ylang, pin etc.

Baile de aburi nu se fac in fiecare seara ci cam 2-3 ori pe saptamana. Dupa baie, cand porii sunt deschisi, aplicarea unui gel de curatare reuseste sa purifice pielea in profinzime si astfel nu va veti mai cofrunta cu aparitia cosurilor sau a punctelor negre. O crema cu o formula puternic hidratanta trebuie aplicata imediat dupa curatare pentru a reface si a mentine elasticitatea pielii.

Persoanele care sufera de o roseata accentuata a pielii ar fi mai bine sa nu recurga la acest tratament. Caldura intensifica circulatia sangelui si prin urmare efectul de obraji rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu