joi, 26 martie 2009

E-uri care pot provoaca boli grave


Marea majoritate a alimentelor contin aditivi periculosi cunoscuti sub numele de E-uri. E-urile pot provoca boli grave de aceea e bine sa cunosti care sunt E-urile de care trebuie sa te feresti. Citeste cu mare atentie lista de ingrediente si evita produse precum: dropsuri, inghetata, sucuri, snacksuri, dulciuri etc.

E 102 (tartrazina) da culoarea galbena produselor alimentare. Poate conduce la o serie de afectiuni precum alegii, astm, tulburari de vedere si respiratorii. Poate avea actiune cancerigena in special la nivelul glandei tiroide, provoaca deficiente de vitamine din complexul B. Se gaseste in dulciuri, musta, supe instant.

E 104 este tot un colorant denumit si galben de chinolina. Este mai putin nociv decat E102 insa poate provoca dermatite. Se gaseste mai ales in budinci si inghetata.

E 120 (acid carminic) este folosit pentru a da culoarea rosie dropsurilor si sucurilor. Poate provoca alergii.

E 122 (azorubina) - colorant rosu- se gaseste in dulciuri, martipan, jeleu. Este interzisa folosirea lui in foarte multe tari precum SUA, Japonia, Suedia etc. Provoaca alergii sieste interzis persoanelor care sufera de astm.

E 124 (rosu Ponceau) se adauga mai ales in mezeluri si snacksui. Este intersis in SUA si poate provoaca tumori la nivelul glandei tiroide, poate da o serie de reactii adverse celor care sufera de astm sau sunt alergegice la acid acetil salicilic (aspirina).

E 127 (eritrozina) este tot un colorant (da culoarea rosie alimentelor). Se adauga in compoturi, si poate da mutatii genetice precum si cancer la nivel tiroidian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu