miercuri, 4 martie 2009

Alimentatie sanatoasa

Dieta si exercitile fizice sunt esentiale pentru a-ti mentine saantatea si pentru a avea un corp armonios.Iar daca vei sti ce si cand sa mananci atunci cand faci sport, rezultatele pot fi uimitoare.
Retine! Ceea ce mananci iti influenteaza performantele si felul in care te simti in timp ce faci sport.
Fii moderat! Daca mananci prea mult inainte de a face miscare, te poti simti lipsit de energie sau te poti confrunta cu un disconfort abdominal. Pe de alta parte, rezultatul poate fi la fel de neplacut daca nu mananci suficient. Nivelul scazut de zahar din sange, care rezulta dintr-un aport scazut de alimente, te poate face sa te simti slabit si sa-ti incetineasca reactiile.
De retinut
- Nu sari peste micul dejun.Insa, daca intentionezi sa faci exerciti fizice la mai putin de o ora dupa masa, nu lua o masa copioasa.
- Mesele principale trebuie luate cu cel putin trei ore inainte de a face sport. Intre timp poti lua o gustare, cum ar fi o banana sau un iaurt.
- La maximum doua ore dupa ce ai terminat programul de exercitii fizice, ia o masa care sa includa proteine si carbohidrati, pentru a-ti reface rezervele de energie ala organismului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu