miercuri, 25 martie 2009

Portia de sanatate in timpul sarcinii



Trebuie sa va luati zilnic portia de sanatate in timpul sarcinii, pentru a nu avea de suferit nici dumneavoastra si nici viitorul copil. Pentru a consuma cu placere si legumele si unele fructe, exista numeroase feluri pentru a le combina, astfel incat sa fie atragatoare pentru dumneavostra.

- Sucul de fructe sau legume, reprezinta o portie zilnica de sanatate. Beti un pahar, de 150 ml de suc de portocale sau de rosii.

- Iaurtul pentru a fi mai atragator, poate fi amestecat cu fructe proaspete sau din compot. Puteti face acelasi lucru cu inghetata. O portie reprezinta 125 de ml.

- Daca aveti pofta de ceva dulce, alegeti sa mancati un piure de banane. Banana strivita se intinde pe o felie de paine prajita, dimineata.

- Fructele uscate, reprezinta de asemenea o portie de sanatate si le puteti gasi in piata de fructe sau la magazine: prune (3 prune uscate reprezinat portia de sanatate), curmale, smochine, caise, sau in combinatii cu alune, seminte sau nuci.

- La micul dejun, taiati fructe: banane, capsuni, piersici, kiwi, portocale , mere si amestecati-le, daca doriti, cu iaurt si cereale, daca nu mancatile asa simple. Este cel mai hranitor mic de jun si foarte hranitor pentru viitorul copil.

- O gustare excelenta sunt pastele de rosii, fasolea boabe, vinetele coapte, avocado.

- Inlocuiti cartoful, care nu este indicat in consumul obligatoriu, cu varza, morcovi, telina, dovleac copt sau alte radacinoase.

- Rosiile, sunt cele mai indicate legume, nu numai cand sunteti insarcinate ci in fiecare zi, deoarece previne aparitia cancerului si va aduce aportul necesar de vitamine si fibre.

- Sucul de fructe simplu, pus intr-o forma si tinut la congelator, se transforma intr-o delicioasa inghetata cu gust de fructe proaspete.

-Pentru desert, inmuiati fructele, ca banana, capsuni, cirese, in ciocolata, topita la bain marie si tineti-le la frigider cateva minute. Veti obtine un desert foarte delicios si aromat.


Asteptam comentariile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu