sâmbătă, 7 martie 2009

10 reguli de alimentatie in obezitate




1. Legumele si fructele, in afara faptului ca au putine calorii, furnizeaza organismului vitaminele necesare, mai ales in cura de slabire.
2. Nu sari peste micul dejun, la care poti consuma laptele degresat cu cereale integrale.
3. Alege iaurt si branza degresate, in locul cascavalului si a branzei topite, care au mai multe calorii.
4. Consuma carne slaba, de peste si de pui. Evita mancarea prajita in ulei sau untura.
5. Alege supele cu legume si piept de pui in locul ciorbelor preparate cu smantana.
6. Evita alimentele bogate in grasimi: produsele fast-food, untul, margarina, maioneza, sosurile, inghetata, prajiturile, foietajele.
7. Citeste eticheta alimentelor, pentru a afla cate calorii si grasimi contin.
8. Bea cat mai multa apa plata si sucuri naturale(exclus bauturi carbogazoase).
9. Persoanele obeze care au hipertensiune arteriala li se recomanda un regim sarac in sare, iar diabeticilor, un regim particularizat, sarac in glucide si in lipide.
10. Mananca putin si des: cate 4-5 gustari pe zi.
Sfat:
O persoana supraponderala sau obeza ar trebui sa evite produsele zaharoase( atat alimente, cat si bauturi), fainoasele (paine, paste fainoase, cartofi, orez), grasimile animale si fructele foarte dulci( banane, struguri, smochine, curmale, stafide). Trebuie sa se puna accent pe proteine(carne slaba, branzeturi degresate), legume, salate si fructe nu foarte dulci. Mesele trebuie luate la ore fixe, ultima masa din zi fiind cel tarziu ora 20.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu