vineri, 6 martie 2009

Dieta la iarba verde

Bucura-te de o iesire cu prietenii la iarba verde chiar daca esti la dieta. Ai grija ca pe langa platourile cu mici si halci de ceafa sa cumperi si bunatati special pentru tine.



Frigarui cu legume la gratar.
Pentru frigarui alege bucatele slabe de pui, vita si porc si pune intre ele felii de ceapa si ardei gras. Coace legumele pe gratar, taiate felii groase de un centimetru si apoi lasa-le 15 minute intr-un sos de ulei , otet, usturoi si mirodenii.
Pont: daca prepari frigaruile doar din carne de pui, valoare calorica scade cu 20 de kilocalorii

Peste la gratar cu orez
Langa pestele facut la gratar, cu mirodenii, pune 5 linguri de orez fiert la care adauga o lingura cu ulei si putina sare.
Pont: orezul salbatic sau cel brun contin mai multe fibre care ajuta digestia. Daca nu vrei sa prepari orezul de acasa, alege pentru garnitura un castron mare de salata verde. In acet caz, portia va avea doar 143 de kilocalorii.
Pui la gratar cu legume si sos
Serveste puiul facut la gratar cu garnitura de ardei , ciuperci si ceapa, coapte la gratar, la care se adauga un sos haiducesc ( rosii, ardei gras, ulei, ceapa, usturoi, cimbru si condimente pentru pui).
Pont: Adauga in sos si ardei cruzi. Crontanitul ardeilor declanseaza in creier stimuli pentru grabirea arderilor. Acest truc chiar functioneaza.
Cotlet la gratar cu legume
Curata cotletul de orice bucatica de grasime, ungel cu putin ulei si apoi pune-l la gratar. Servestel cu dovlecei, ciuperci si vinete pe gratar, peste care adauga vinegreta slaba.
Pont: adauga cateva rondele de morcov crud, aduce repede senzatia de satietate si ridica glicemia, in felul acesta nu vei fi tentata sa mai atentezi la inca o portie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu