miercuri, 4 martie 2009

Sistemul BMR - Rata Metabolica de Baza
Fiecare organism uman necesita zilnic un minimum de calorii pentru o functionare echilibrata si pentru a preveni un numar de important de tipuri de boli, punct forte in alimentatia naturala si nutritiva si pentru un regim de viata activ si sanatos.
O metoda de estimare a necesarului zilnic de calorii, cu rezultate variabile in functie de varsta, inaltimea, greutatea si sexul aplicantului, o constituie Rata Metabolica de Baza (din engleza - Basal Metabolic Rate), axata pe relatiile ecuatiei Harris Benedict si cu rezultate utile in organizarea unui program de nutritie naturala si sanatoasa.
Iti poti calcula astfel necesarul zilnic de calorii, prin introducerea datelor specificate mai jos (inaltime, greutate, varsta si sex) si mentionand regimul propriu de viata (sedentar, usor activ, activ, foarte activ sau excesiv de activ).
Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii, cu ajutorul sistemului BMR si creeaza-ti organizat propriul tau meniu culinar, in functie de rezultatul obtinut la testul de mai sus. Si nu uita sa vizitezi colectia noastra de retete culinare traditionale romanesti si internationale si sa prepari mancare sanatoasa, in functie de propriul tau Indicator al Masei Corporale (BMI).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu