marți, 3 martie 2009

Cantitatea si claitatea grasimilor si despre Spirulina

Cantitatea si calitatea grasimilor conteaza
In Romania 25 la suta din afectiuni sunt cauzate de alimentatia deficitara.
Calitatea grasimilor bune este la fel de importanta ca si cantitatea acestora, a fost concluzia Reuniunii Internationale a Expertilor in Nutritie care a avut loc recent la Barcelona. Potrivit acestora, inca exista mari confunzii cu privire la grasimile''bune''(nesaturate) si la cele ''rele''(saturate), fapt reflectat, de altfel in alimentele pe care oamenii le consuma. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii grasimile ''bune'' pe care le consuma un adult intr-o zi nu ar trebui sa depasesca 35 la suta din aportul de calorii.
Recomandari nutritionale mondiale
Concluzile reuniunii vor sta la baza intocmirii uni program ce va cuprinde recomandarile nutritionale privind calitatea optima a grasimilor si care va fi comunicat la nivel mondial.
''Intentionez sa comunic si colegilor mei concluzile acestei intalniri, urmand ca dupa accea sa le analizam cu atentie, tinand cont si de particularitatile tarii noastre in privinta alimentatiei'' a declarat profesorul Dan Mircea Chetea, presedintele Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa si director de cercetare al Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ''N.C. Paulescu'' din Bucuresti.
Spirulina combate starile de astenie
Potrivit specialistilor Spirulina este un superconcentrat natural care nu are corespondent in natura. Datorita compozitiei chimice este unica: ea contine elemente specifice atat regnului vegetal, cat si celui animal.
ATENTIE! Terapia cu Spirulina este contraindicata bolnavilor cu endeme (care retin apa in organism
Spirulina are efecte de intretinere si de tonifiere si este utila in tratarea unor deficiente care se manifesta in organismele slabite sau care asimileaza hrana destul de greu.
Microalgele, precum Chlorella si Spirulina contin mai multa clorofila ( pigment specific vegetalelor verzi, care contribuie la purificarea organismului) decat oricare dintre alimentele cu care ne hranim.
Spirulina este apreciata si folosita in lumea intreaga pentru efectele ei terapeutice remarcabile privind energizarea organismului si intarirea sistemului imunitar.
Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, al gastritelor, al obezitatii, dar si impotriva imbatranirii premature.
Contine nutrienti usor asimilabili
Cercetatorii care au studiat din punct de vedere medical importanta acestui elixir de viata lunga au ajuns la concluzia ca Spirulina contine substante extrem de folositoare organismului.
Doar la nivel celular exista peste 280 de substante cu activitate biologica, dintre acestea remarcandu-se: proteinele, bogate in aminoacizi esentiali, dar si acizii grasi nesaturati de tip omega 3 si omega 6
Aproape 80% din aceste substante naturale sunt asimilate de organism fara probleme.
In plus spirulina mai contine si alte substante rsponsabile de buna functionare a organismului: betacaroten, vitaminele complexului B (B1, B2, B6, B 12), vitamina E, acid folic si vitamina H. Spirulina mai contine un numar mare de oligoelemente ( fier, magneziu, mangan, zinc, potasiu) si numerosi pigmeti din grupul clorofilei.
Ca supliment alimentar ecologic pur, Spirulina contine peste 50 de principii bioactive, cu ajutorul carora sunt reglate functiile organismului.
Recomandata celor suprasolicitati
Desi nu este un fleac universal, Spirulina trateaza cu succes o paleta larga de afectiuni. Spirulina este folosita in tratamentul anemiei, al gastritelor si al altor procese inflamatorii, dar si impotriva obezitatii si a imbatranirii premature. Nutritionistii recomanda terapia cu Spirulina in perioadele de efort intens, fizic si intelectual.
Spirulina este benefica si in curele de slabire.Dar orice cura de acest fel cuprinde mai multe etape, care trebuie strict individualizate de medicul nutritionist. Pentru a avea rezultatele cat mai bune, trebuie asociata o dieta care sa favorizeze eliminarea kilogramelor in plus, dar, in acelasi timp, sa nu priveze organismul de principile nutritive absolut indispensabile. In paralel, trebuie efectuate exercitii fizice regulate si consumate diferite produse din plante, sub forma de ceaiuri, tincturi sau de capsule care sa stimuleze functiile diuretic-depurative ale organismului. In acest sens, Spirulina este benefica deoarece scade pofta de mancare, ajuta la detoxifierea organismului, are actiune hipocolesterolemianta si de reglare a glicemiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu