marți, 3 martie 2009

Slabiti fara sa gatiti!
De multe ori nu puteti tine o dieta de slabire pentru ca nu aveti timp sau pentru ca este incomod sa preparati acasa o supa hipocalorica pe care sa o luati la serviciu. Va propunem o dieta care nu presupune petrecerea unui timp indelungat in bucatarie.


Dieta cu ceai rosu
De-a lungul timpului, ceaiul rosu a reprezentat apanajul exclusiv al imparatilor chinezi. Noi vi-l propunem ca aliment complementar al unei diete variate si sarace in calorii cu ajutorul careia in cinci zile puteti slabi pâna la trei kilograme.


Regimul Okinawa sau cum sa slabesti sanatos
Okinawa este numele unei insule japoneze, despre care incepe sa se vorbeasca din ce in ce mai mult... Si pe buna dreptate! Locuitorii din aceasta regiune detin recordul mondial al longevitatii si o statistica locala arata ca obezitatea, cancerul, osteoporoza, atacurile cerebrale si maladiile cardiace sunt de trei ori mai putin frecvente decat in spatiul occidental.

Gesta, regimul de un weekend
Dieta Gesta a fost conceputa de dieteticiana Madeleine Gesta initial pentru vedete nevoite sa-si modifice greutatea corporala intr-un timp foarte scur.

Regimul Crono - slabiti mancand la ora potrivita
In sfarsit un regim care iti da voie sa mananci absolut tot ce vre - fructe uscate, branzeturi, inclusiv dulciuri! Insa numai la ora potrivita!

Dieta cu supa de pui
Dieta pe baza de supa de pui se incadreaza in categoria dietelor ce au drept scop reducerea numarului de calorii pentru a scapa de kilogramele in plus.

Slabeste rapid în trei pasi!
Soare, apa, plaja! ti-ai cumparat deja un costum de baie si mai e putin si pleci In concediul mult visat, dar nu ai ajuns Inca la silueta de care sa te simti mandra?

Dieta grupelor de sange - grupa 0
In urma cercetarilor sale, efectuate la sfarsitul anilor ’50, doctorul canadian Peter D'Adamo a identificat amprentele genetice ale celor patru grupe sangvine, 0, A, B si AB si a creat patru tipuri de diete corespunzatoare.

Dieta indicelui glicemic, slabeste fara riscuri!
Realizata de doctorul David Jenkins, profesor specialist in nutritie la Universitatea din Toronto, dieta indicelui glicemic are in vedere viteza cu care alimentele sunt consumate de organism pentru a se forma glucoza, sursa de energie a corpului uman. Acest regim nu antreneaza carente vitaminice si nici frustrari. Este un regim echilibrat care permite aportul de proteine, lipide si glucide, insa doar pentru cei cu indice glicemic scazut.

Slabeste de urgenta cu Regimul Dr. Cohen
Cunoscutul nutritionist francez Jean-Louis Cohen a pus recent la dispozitia pacientilor sai un regim de slabire care poate fi tinut o perioada scurta de timp si care permite pierderea a 2 kilograme in 3 zile si chiar a 4 kilograme intr-o saptamana. Vrei sa slabesti rapid? Incearca acest regim!

Schimba-ti metabolismul cu dieta daneza
Cei care au probleme de greutate pot apela cu incredere la o dieta care le va regla metabolismul si va ajuta la arderea caloriilor. Daca este tinuta asa cum trebuie, se pot pierde intre 7-20 kg.

10 trucuri eficiente pentru mentinerea greutatii
Te-ai saturat de dietele prea stricte? Ai un program prea incarcat si nu ai timp sa mananci la ore fixe? Ai observat ca trupul tau incepe sa nu mai fie la fel de suplu ca inainte? Daca da, iti prezentam in continuare 10 trucuri care te pot ajuta sa iti mentii sanatatea si supletea.

Dieta Scarsdale, o dieta cu poveste
Publicata in anul 1979, dieta Scarsdale a devenit celebra la inceputul anilor ‘80, dupa ce doctorul Herman Tarnower a fost ucis de catre Jean Harris, amanta sa. Crima pasionala a pus capat unei relatii agitate, marcata de infidelitatea cardiologului.

Regimul de 1800 de calorii
Acest regim este recomandat pentru persoanele care, pentru a slabi, practica o activitate fizica intensa si, de asemenea, pentru cei care se afla in perioada de mentinere dupa un regim de slabire. Regimul va permite sa va asezonati salatele si cruditatile cu suc de lamaie, carnea si legumele pot fi sarate, piperul si chimenul sunt permise. Cafeaua sau ceaiul pot fi consumate cu zahar.

Pierdeti kilograme cu ajutorul hipnozei
Ati auzit probabil vorbindu-se despre procedeul hipnozei si va intrebati daca va poate ajuta sa dati jos kilogramele care se incapataneaza sa va faca viata grea.

Dieta cu grepfrut
Sarbatorile au venit si-au trecut, tu ai ramas cu amintiri frumoase, dar si cu niste kilograme in plus. Dieta cu grepfrut te ajuta sa scapi rapid de ele. In plus, se pare ca in 2 luni jumatate pierzi 23 de kilograme.

Dieta in timpul sarcinii
Dieta pe care femeia gravida va trebui sa o urmeze (ajutata de partener, bineinteles!) in timpul sarcinii este un lucru care merita atentia noastra.

Mic ghid pentru kilograme in minus
Va prezentam un ghid util care va va ajuta sa respectati regulile unei alimentatii echilibrate pentru pierderea catorva kilograme.

Dieta de slabire cu ardei gras
Ardeiul gras este una dintre legumele cu un continut bogat în saruri, vitamine si alcaloizi, cu efect benefic asupra organismului uman. O parte dintre acesti alcaloizi, recent descoperiti de catre Dr. Donwelt C. în anul 2004, au un efect deosebit asupra metabolismului grasimilor. De aceea, ardeiul gras este din ce în ce mai frecvent utilizat în curele de slabit moderne.

Regimul Fricker
Regimul Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti, metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni.

Dieta de slabire rapida
Dinte multele diete de slabire, iata o dieta pentru cele care vor sa scape de acele 2 – 3 kilograme care le dau atita bataie de cap. Este simpla, poti minca alimente gustoase, nu trebuie sa o tii la nesfirsit(durata maxima e de 5 zile) si, nu in ultimul rind, te face sa te simti bine in pielea ta.

Zece sfaturi pentru a nu renunta la un regim de slabire
In pofida unei motivatii puternice pe care o avem, apare uneori tendinta de a renunta la dieta de slabire. Iata cateva sfaturi care se pot dovedi utile pentru a nu renunta in momentele critice.

Regim de urgenta
Vrei sa slabiti si ideea unui timp indelungat de lipsuri va descurajaza. Atunci alegeti un regim de scurta durata, care numara fiecare calorie, bogat in proteine, fibre alimentare si sarac in lipide. Cele trei etape sunt gandite astfel incat sa obisnuiasca corpul cu un regim caloric scazut.

Dieta cu supa de varza
Aceasta dieta hipocalorica se bazeaza pe o supa ce arde grasimile si contine un numar foarte redus de calorii. Cu cit cantitatea de supa mincata creste, cu atit se ard mai multe calorii. Atentie insa, exista riscul malnutritiei deoarece acest regim de slabire este hipocaloric.

O dieta sanatoasa
O talie fina si un ten luminos reprezinta nu numai atuuri estetice ci si amprenta unei stari de sanatate excelenta. Cearcanele negre, straturile inestetice de grasime, tenta palida a tenului, nu sint decit o dovada a unui stil de viata neglijent, nesanatos cu posibile consecinte grave asupra starii noastre de sanatate pe termen lung.

Dieta cu pepene verde
Pepenele verde este foarte bogat in nutrimente si in licopen si merita sa fie inclus intr-un program de nutritie personal. Pepenele verde este unul dintre putinele alimente cu un continut ridicat de licopen (pigment natural, care da culoarea rosie si care este un puternic antioxidant).

Dieta de slabire pentru oameni activi
Cind sunteti solicitati de activitatile zilnice sau sunteti o persoana inalta, de constitutie atletica dar care vreti sa dati „burtica” jos, o dieta cu putine calorii risca sa va schimbe neplacut ritmul de viata.

Cum slabesc repede?
Chiar! Se poate slabi repede? Raspunsul este Da si Nu, in functie de ce inseamna pentru tine repede. O zi, doua sau 21? Este evident ca nu poti da jos peste noapte kilograme acumulate in luni de zile dar poti totusi slabi repede si sanatos.

Regim de slabire pentru doua saptamani
Ca sa urmati acest regim de slabire este bine sa va faceti proviziile din timp. Nu e indicat sa va uitati la televizor in timp ce mancati. Vederea stimuleaza secretiile gastrice si secretiile glandelor salivare dand senzatia de foame chiar si imediat dupa masa.

Regim pentru mentinerea greutatii
Felicitari! Ai reusit sa slabesti! Acum esti mai slaba si mai frumoasa. Insa, iti vei putea pastra greutatea castigata cu atata sudoare? Da, daca urmezi dieta de mai jos.

Dieta cu fructe
Descoperiti acum secretele combinatiilor de fructe. Nu ati stiut pina acum ca fructele folosite in diete de slabit, pot sa „arda” grasimea? Dieta cu fructe sau dieta Hollywood ne schimba obiceiurile alimentare si metabolismul. Pregatiti-va pentru o luna de dieta cu fructe.

Mai intii sa aflam citeva lucruri despre digestia alimentelor. Alimentele care contin multe proteine sunt mai dificil de digerat pentru ca ele trebuie supuse unei triple actiuni enzimatice: acid clorhidric, apoi pepsina iar la sfirsit actioneaza amestecul celor doua substante. Alimentele stau mult timp in stomac si intestin pina sunt digerate. Acelasi lucru se intimpla cu produsele lactate care au grasime multa.

Nici carbohidratii nu sunt usor de digerat
De exemplu un cartof are nevoie de trei ore iar o ciuperca de o ora si jumatate. Fructele insa sunt digerate rapid. Ele stau maxim o ora in stomacul nostru daca nu sunt combinate cu alte alimente. Tocmai de aceea o dieta pe baza de fructe va evita pe cit posibil sa includa si alte alimente pe linga fructe. Daca mincati un fruct cu alt aliment acesta va deveni prizonier in stomac, unde va fermenta. Efectul dietei va fi diminuat. Cuvintul cheie al dietei Hollywood este „combinarea”. Digestia unei categorii de alimente nu se poate face bine daca o amestecam cu alta categorie. Combinind inteligent alimentele, metabolismul nostru se va imbunatati.
Nu uitati ca:
alimentele bogate in proteine se combina cu cele bogate in grasimi;
alimentele bogate in carbohidrati se combina doar cu cele bogate in grasimi;
fructele nu se combina cu altceva;
alimentele bogate in grasimi se combina cu cele bogate in proteine sau grasimi.

O luna de dieta
Cind cantitatile nu sunt indicate puteti minca acel aliment fara restrictie. Cintariti-va in fiecare zi. In zilele cind se consuma doar fructe nu este necesara o ora fixa pentru masa.

Prima saptamina

Dimineata
Prinz
Seara
Luni
Se consuma ananas pe tot timpul zilei.
Marti
Mere sau papaia
Ananas
Mere sau fructe mango
Miercuri
Mere sau kiwi
Ananas
Mere sau kiwi
Joi
Pepene verde sau capsune proaspete ori congelate
Vineri
Doua banane
250 g caise uscate
Afine
Simbata
250 g prune
capsune sau ananas
Doua banane
Duminica
Pepene verde sau mere


A doua saptamina

Dimineata
Prinz
Seara
Luni
250 g prune
Capsuni
250 g struguri uscati
Marti
Struguri cu pepeni verzi mere, toata ziua
Miercuri
Struguri cu pepeni verzi sau mere, toata ziua
Joi
250 g din piinea preferata
100 g fiertura de porumb cu doua linguri de unt
Vineri
Ananas, nu mincati cu doua ore inainte de culcare
Salata, cartofi fierti cu doua linguri de unt
Simbata
Duminica
Mere pe saturate
Mango, kiwi sau prune tot timpul zilei

A treia saptamina


Dimineata
Prinz
Seara
Luni
Doua banane
250 g struguri uscati
120 g migdale
Marti
Ananas
Salata
Miercuri
Dovlecei fierti, prajiti
Pastai fierte si ciuperci
Anghinare sau varza
Joi
Kiwi sau mere
Ananas
Vineri
Mere
200 g friptura de vita cu o lingura de unt
Simbata
Carne de pui pe saturate, toata ziua
Duminica
Pepene verde sau ananas

A patra saptamina

Dimineata
Prinz
Seara
Luni
Mere sau kiwi
Salata de ton
Peste
Marti
Ananas
Capsuni si doua pahare de vin
Miercuri
150 g de piine
Salata
Legume fierte si orez
Joi
Mere
Popcorn
Vineri
250 g prune
Capsune
Pate cu piine si unt
Simbata
Struguri sau mere
Duminica
Cirese sau capsune
250 g struguri uscati
Cura de slabire si inamicii ei
Sunt multi care incep o cura de slabire, dar nu reusesc pentru ca nu au destula vointa. Exista persoane supraponderale care nu isi mai pun problema sa slabeasca. Unii poate sunt mutumiti cu infatisarea lor. Dar mai sunt altii care, desi nemultumiti, nu intreprind nimic pentru schimbare. Care sa fie motivul?

Reteta de slabit in 10 pasi
Vrei sa slabesti? Sa ia o silueta de care sa fii mandra? Nu te juca cu sanatatea ta! Alege un regim variat si echilibrat.

Diete de slabire la control!
Inainte de a prezenta lista unor diete mai mult sau mai putin eficiente, iata cateva lucruri de care trebuie sa tii cont, indiferent de modalitatatea prin care alegi sa slabesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu