luni, 23 martie 2009

Calciul, inamicul obezitatii?


Se stie deja, calciul este unul dintre mineralele cu importanta majora in functionarea organismului nostru. El ajuta la formarea si la consolidarea scheletului, regleaza bataile inimii, scade tensiunea arteriala, amelioreaza sindromul premenstrual. In plus, potrivit unor studii stiintifice mai recente, se pare ca ajuta la mentinerea greutatii in limite normale.
Asigura o talie supla
O serie de studii intreprinse in SUA au evidentiat ca persoanele cu o alimentatie bogata in calciu au mai putine probleme de greutate. Pornind de la aceste observatii, s-a ajuns la ipoteza ca acest mineral ar impiedica ingrasarea si ar stimula pierderea in greutate.
Persoanele obeze participante la studiu, care au primit zilnic 1.200 mg calciu, au pierdut in greutate ( in special din zona taliei). Consumul de produse lactate s-a dovedit mai eficient decat suplimentele de calciu.
E sanatos dar nu slabeste
Cu toate astea, actiunea miraculoasa a calciului de ''topire'' a grasimilor ramane sub semnul intrebarii. Asta pentru ca studiile care demonstreaza asta sunt, se pare, irelevante ( au avut o durata mai mica de 6 luni, iar persoanele tinute sub observatie au fost toate obeze).
Lactatele, utile in dieta
Produsele lactate raman totusi foarte folositoare in curele de slabire, pentru ca previn demineralizarea osoasa la care sunt expuse persoanele care slabesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu