luni, 9 martie 2009

7 beneficii ale sexului


Mananci sanatos, faci sport si iti iei vitaminele cu riguriozitate?
Te intrebi ce poti face in plus pentru sanatate?
Raspunsul este simplu: mai mult sex. Studiile arata ca o viata sexuala activa iti creste imunitatea si te fereste de raceli.
Actiune: Sexul te ajuta sa te simti si sa arati mai bine, dar si sa ai mai multa incredere in tine.
Cei care fac sex cel putin de doua ori pe saptamana au un risc cu 50% mai scazut de a face atac de cord.
Viata sexuala activa imbunatateste considerabil atat sanatatea fizica, cat si pe cea psihica. Iar studiile confirma acest lucru, demonstrand ca activitatea sexuala te ajuta sa traiesti o viata mai lunga si mai fericita.
1. Mai putin stres si un somn mai odihnitor.
Persoanele cu o viata sexuala activa au tensiunea arteriala mai scazuta si un nivel mai redus de stres, arata un studiu realizizat in Scotia. Sunt studii care demonstreaza ca cei cu o viata sexuala activa sunt mai calmisi mai multumiti de ei insisi. Dupa orgasm, corpul si mintea sunt mai relaxate, iar girjile de zi cu zi sunte date uitarii. De asemenea, somnul este mai odihnitor, iar a doua zi te vei simti mai plin de viata.
2. Antidot pentru durerile de cap
Unul dintre beneficiile sexului este si faptul ca actioneaza ca un analgezic. Oxitocina, hormonul afectivitatii, este secretata de organism in timpul sexului, facilitand orgasmul si eliberarea endorfinelor, care actioneaza similar morfinei. Studiile arata ca un nivel crescut de oxitocina ajuta la calmarea durerilor.
3. Creste imunitatea
O viata sexuala sanatoasa scade riscul de imbolnavire. Potrivit cercetatorilor de la universitatea WILKES, SUA, daca faci sex de doua ori pe saptamana, creste nivelul de anticorpi imunoglobulina A (IgA), ceea ce te fereste de viroze respiratorii si de infectii.
4. Scade riscul bolilor de inima.
In urma unui studiu recent, cercetatorii britanici au demonstrat ca cei care fac sex cel putin de doua ori pe saptamana au un risc de 50 la suta mai scazut de a face atac de cord decat cei care fac sex o data pe luna sau mai putin.
5. Te mantine in forma
Unul dintre beneficiile sexului este ca te ajuta sa te mentii in forma. Cercetarile au aratat ca in timpul unei partide de sex de 30 de minute se ard circa 150 de calorii
Sexul iti infrumuseteaza pielea si iti mentine echilibru interior.
6. Reduce riscul de cancer la prostata
Conform cercetatorilor australieni, ejacularile frecvente, mai ales in jurul varstei de 20 de ani, scad riscul de cancer de prostata. Acestia au observat ca tinerii care fac sex cel putin cinci ori pe saptamana prezinta un risc cu o treime mai scazut de a face boala. Alte studii arata ca riscul scade si in cazul barbatilor de varsta mai inaintata, daca au peste 21 de ejaculari lunar.
7. Iti tonifica muschii pelvieni
Exercitile pentru intarirea muschilor pelvieni, cum sunt exercitiile Kegel, te ajuta sa simti mai multa placere in timpul actului sexual, dar scad si riscul de a suferi de inconstienta urinara. Un exercitiu Kegel de baza este sa-ti incordezi muschi pelvieni ca si cum ai vrea sa intrerupi urinarea. Numeri pana la trei, iar apoi relaxeaza.
Sexul, fantana a tineretii
Numeroase studii arata ca in timpul organismului se elibereaza un hormon, denumit DHEA, care creste imunitatea, imbunatateste activitatea cognitiva, mentine sanatatea pielii si a inimii si are efect antidepresiv. Astfel, o viata sexuala activa te poate ajuta sa ai o viata mai lunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu