sâmbătă, 28 martie 2009

Catalin Botezatu


Un alt mare designer roman, dar de data aceasta masculin, Catalin Botezatu este cunoscut pentru creatiile sale in materie de lenjerie intima, dar si pentru colectiile haute-couture, rochii de lux, sau costumatii de 2 piese pentru doamne.

El este cunoscut insa si pentru nominalizarea care i-a fost adusa la categoria "Cel mai bun creator de moda de est" de la Fashion Awards, precum si pentru prezentarile de la Cannes, Roma. Are in palmares 28 de prezentari in strainatate, 6 premii internationale, precum si 4 in tara, dar si 2 aparitii in Book Moda.

Se ocupa si de organizarea unor prezentari de moda din afara si de curand si-a lansat propria linie de design interior - Catalin Botezatu.

Ne uimeste de fiecare data cu cromatica lenjeriilor, incalcand orice canon, depasind linia standard a croielilor.

Catalin Botezatu creaza lenjerie intima nu numai pentru barbati, dar si pentru femei, echilibrand intr-un fel balanta dintre cele doua sexe.

Pentru lenjeria intima de barbati foloseste ca material lycra, iar modelele sunt gen slip normal, tanga, boxeri. Foloseste culori puternice, combinatii provocatoare, cum a fost prezentarea colectiei de la party-ul monden Fashion Cafe, unde a colaborat cu firma Argus, in care a accentuat pe combinatia portocaliu si verde, punand in evidenta zona masculina, prin linii fine negre.

Creatiile au avut si taieturi asimetrice, conferindui designer-ului un plus de originalitate, amplasate in zone exterioare ale creatiilor, conferind colectiei, dupa opinia lui Botezatu un plus de masculinitate, sexualitate dar si senzualitate.

Pentru lenjeria intima de dama, a creat piese din bumbac mercerizat, lycra cu efect de tul, plasa, dar si dantela, conferindu-le sexului frumos un plus de lejeritate in miscare. Partea spectaculoasa a colectiilor o reprezinta imprimeurile cu diverse motive, florale sau leopard, sau combinatii dintre acestea doua, cu accesorii Swarowskisi voaluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu