duminică, 29 martie 2009

Ingrijirea tenului acneic


Ingrijirea tenului acneic trebuie sa fie delicata, cu produse speciale care sa nu irite si mai mult tenul. Iti recomandam sa incepi prin a-ti curata fata in fiecare seara inainte de culcare cu un gel special. O data pe saptamana foloseste pentru o curatarea in profunzime un gel exfoliant. Evita pe cat poti produsele care contin alcool, deoarece acestea usuca foarte mult pielea iar problema cosurilor nu se rezolva ci dimpotriva.

O vizita la dermatolog poate insa rezolva problema tenului seboreic mult mai eficient. Tratamentele prescrise constau indeosebi in produse care regleaza secretia de sebum.

De foarte multe ori persoanele care se confrunta cu o astfel de problema au tendinta de a-si ascunde imperfectiunile folosind foarte mult fond de ten si pudra. E bine de stiut ca nu toate fondurile de ten sunt benefice. Alege produse fluide, care acopera bine imperfectiunile si care nu sunt uleioase. Pentru un efect mai bun aplica mai intai un creion corector pentru cosuri.

Chiar daca machiajul te scapa pentru moment de aspectul inestetic, problemele nu se rezolva asa. Daca te confrunti cu o forma mai agresiva a acneei va trebui sa apelezi la medicul specialist pentru un tratament medicamentos.

Fa-ti un obicei in a te demachia si a-ti spala fata in fiecare seara pentru a preveni inmultirea cosurilor. Evita sapunul solid si foloseste pe cat cu putinta produse delicate, special concepute pentru problemele tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu