marți, 21 aprilie 2009

Primavara – timpul ideal pentru schimbare


Primavara este anotimpul primenirii. Ne dam jos hainele groase ale iernii si tot asa ar trebui sa procedam si cu pielea. Jos stratul de celule moarte, arse de frig, batute de vant si devitalizate! Tot organismul nostru are nevoie de o curatare profunda. Nu putem arata bine la exterior, daca interiorul nostru sufera. Asa ca vitaminizeaza-te si adopta un regim de detoxifiere. De preferat pe baza de salate si cereale, plus ulei de masline. Macar o vizita la cosmeticiana este obligatorie!
Demachiant, lotiune tonica, crema hidratanta si nutritiva
Iarna suntem mai lenese. Ziua e mai scurta si castigam timp folosind servetele demachiante. E timpul sa renunti la ele pentru ca usuca pielea. Alege un demachiant in functie de tipul de ten pe care il ai si nu uita de lotiunea tonica. Dupa demachiant si lotiune tonica, aplica o crema hidratanta si nutritiva. Nu o aplica pur si simplu, ci maseaza-te cu ea. Cu miscari ascendente, circulare, de la barbie spre frunte.
Crema de zi este bine sa aiba un factor de protectie de 10-15 si nu trebuie sa neglijezi aplicarea ei. Frigul si-a uscat pielea, asa ca ii trebuie multa apa. Foloseste o crema cu formula foarte hranitoare, bogata in oligoelemente si vitamine cu extract de alge si unt de cocos pentru restaurarea echilibrului pielii si pentru apararea pielii de agresiunile externe. Nu uita de hidratarea din interior, cei 2 litri de apa obligatorii pe zi.
Ochii au nevoie de ingrijire speciala
Pielea din jurul ochilor se rideaza mult mai rapid decat restul fetei. Folositi un tratament complet antirid si hidratant care contine ser, crema gel si masca specifica. Acest tratament netezeste ridurile fine din jurul ochilor si ajuta la refacerea naturala a pielii.
Jos celulele moarte!
Foloseste un peeling usor, ce contine extract de ceai verde, alantonina si acid gliciretic, care indeparteaza rapid si usor stratul de celule moarte, fundamenteaza procesul de regenerare al celulelor, curata, hidrateaza si netezeste pielea. Iti recomand sa mergi la un salon cosmetic mai intai pentru un tratament antistres, care lupta impotriva factorilor de risc si asigura elementele necesare pentru restaurarea unei aparari eficiente si regenerarea agresiunilor produse de factorii externi. Tratamentul poate fi continuat si acasa cu produse adecvate. Sunt foarte bune si mastile vitalizante pentru ten normal sau hidro-intensive pentru ten uscat. Lasa-le sa actioneze timp de 15-20 minute.
Obligatorii in trusa de machiaj
Pentru un machiaj de zi, cat se poate de natural, accesorizeaza-ti trusa de machiaj iluminator, fond de ten, pudra pentru protectie si pentru ascunderea micilor imperfectiuni ale pielii, creion contur ochi de culoare maro, fard de pleoape in culori calde, pastelate, mascara extra volum, fard de obraz si balsam de buze.
Parul – hidratare si revitalizare
La fel ca si pielea, parul a avut si el de suferit in timpul iernii din cauza frigului, a caciulior, ca sa nu mai vorbim de deshidratare si devitalizare. Foloseste un sampon bogat in vitamina A si B5 , miere, extracte de ovaz si alge marine, care combinate, curata in mod profesionist parul, echilibreaza nivelul de hidratare, intareste si restructureaza firul de par, adaugandu-i stralucire. Balsamul cu amestec din unt de shea, tarate de grau si uleiul din frunzele de portocala amara hidrateaza si restructureaza zonele uscate si deteriorate ale parului. Foloseste saptamanal o masca intensiva pentru par uscat si degradat ce contine tarate, seminte de bumbac, arbore de unt, care hidrateaza, regenereaza si restructureaza parul tratat chimic, solicitat si deteriorat de coafarea la cald, descurca usor parul si protejeaza impotriva razelor UV. Bea multa apa si ceaiuri din plante care contin antioxidanti si vitamina C. Uleiul de masline este si el un campion, in amestec cu uleiul de ricin. Aplica aceasta compozitie pe toata lungimea firului de par, inveleste intr-un prosop cald, stai cam 30 de minute, apoi clateste bine. Repeta operatia pana cand parul isi recapata stralucirea. Vitaminele B1 si B6 fac minuni cu un par devitalizat. Amesteca 2-3 fiole cu samponul si lasa sa actioneze. Important: spala-te numai cu sampoane de folosire frecventa si evita-le pe cele 2 in 1. Balsamul de par e un produs separat, cu rostul lui, alege-l si pe acesta in functie de tipul de par.
Primavara este momentul ideal sa incepi sa te ingrijesti si sa te pregatesti sa infrunti arsita verii si agresiunea aerului conditionat asupra pielii si a parului tau. Nu e complicat, iti trebuie doar rabdare, vointa si dragoste de sine…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu