joi, 9 aprilie 2009

Cura pentru sanatate si frumusete


Cura de struguri a aparut pentru prima data in anul 1925 si a fost propusa de o dieteticiana din Sudul Africii care sustinea ca urmand cura de struguri s-a vindecat de cancer.
Sustinatorii dietei cu struguri afirma ca semintele de struguri contin o serie de antioxidanti puternici. Cercetatorii spun ca acesti antioxidanti inhiba dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, protejeaza impotriva bolilor de inima si sunt leac pentru 65 de boli.
Strugurii sunt alcatuiti din 73% apa, 23% zaharuri, 4% vitamine. Boaba de strugure contine proteine (glucide, lipide si fibre alimentare), minerale (sodium, potasiu, fier, magneziu, calciu), vitamine (B 1, 2, 3, 5, 6, 9; C; E). Samburii contin un ulei gras care reduce colesterolul iar coaja contine substante cu efecte terapeutice. Datorita proprietatiilor lor, strugurii sunt recomandati celor care vor sa slabeasca, dar si persoanelor obosite si stresate care au nevoie de un aport de vitamine.
Cura de struguri consta in consumarea respectivelor fructe timp de 2 saptamani. Intr-o zi trebuie sa consumi cam 1- 2 kg de struguri, mancand o portie din 2 in 2 ore. Pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze, strugurii trebuie mancati lent.
Pe langa dieta sunt cateva elemente foarte importante: apa si sportul. Asa cum stiai deja, apa e esentiala intr-o cura asa ca trebuie sa bei 2 l apa/ zi. De asemenea va trebui sa faci cateva exercitii fizice si sa mergi pe jos in fiecare zi macar 15 min.
Soiurile de struguri recomandate pentru cura sunt pineau, riesling, petit gris.
Dieta ne curata de toxine, imbunatateste procesele metabolismului, elimina obezitatea, combate acneea si infrumuseteaza tenul. Ce mai astepti? E anotimpul strugurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu